Laddar

Det får bli en Swift!

Så här, bara några månader innan vårt första barn är beräknat, är jag liksom de flesta gravida mammor, på jakt efter en säker och stabil barnvagn. Visserligen hade jag hört talas om att utbudet av barnvagnar var stort, men stort är en underdrift. Det har tagit mig åtskilliga timmar framför nätet innan jag äntligen fann barnvagnen som var säker nog till vår baby. Barnvagnen som jag har i åtanke heter Swift och är en relativt ny modell från MountainBuggy. Eftersom att vi bor mitt i Gamla Stan var Swift den bästa lösningen för oss av den anledningen att barnvagnen både är lätt och smidig att köra, vilket är en stor fördel när man som vi kommer att behöva snirkla oss fram genom smala gränder och hopplösa trottoarkanter. Som jag nu förstått är det inte bara att gå och köpa första bästa barnvagn och hoppas på att den duger. Barnvagnar är som bilar, man måste sätta sig in i tekniken för att förstå vilket barnvagnsalternativ som passar bäst på de underlag som vagnen kommer att köra på. Fördelen med Swift är att den är trehjulsdriven, vilket gör den lättare att svänga med samtidigt som den även får plats i trånga utrymmen. Även om det finns billigare modeller än just den vi valt att köpa, så tror jag att det är värt att lägga de extra slantarna på en kvalitets barnvagn.

Vänner till mig, som inte haft någon större möjlighet att kosta på sig en bra barnvagn, har rått mig att investera i en bra barnvagn för att slippa råka ut för olägliga punkteringar och lösa muntrar. Jag blev faktiskt rätt chockad över hur mycket det skiljer sig mellan de olika barnvagnarna, inte bara i pris utan framförallt i kvalité. En väninna råkade ut för att bakhjulet släppte under en promenad förra vintern och det tog flera veckor innan barnvagnen blev lagad. Swift har tack och lov en bra garanti och vid minsta fel ska det bara vara att kontakta återförsäljaren som sköter resten. Att barnvagnen kan göras om från sitt- till liggvagn betyder också att vi slipper byta barnvagn så fort babyn blivit lite större, vilket gör det värt att betala det där extra. Kommer att återkomma med egen utvärdering så fort vår efterlängtade lilla baby fått sin första åktur. Fram tills dess önskar jag er en fin sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *