Laddar

Fackföreningar i USA -medlare mellan arbetsgivare och anställd

En fackförening är en professionell organisation som bildas av arbetstagare som bildar en särskild juridisk person, vanligtvis kallad en ”fackförening”, som fungerar som en juridisk företrädare och förhandlingsombud för en grupp av arbetstagare i alla frågor om ersättningar till anställda eller lag som uppstår ur eller är relaterade till förvaltningen av ett särskilt avtal mellan en arbetsgivare och en anställd. Denna yrkesorganisation kallas ofta för fackförening. I USA, de flesta statliga lagar kräver bildandet av minst en erkänd och auktoriserad facklig representerar minst två kategorier av arbetstagare i en bransch. Fackföreningar i USA har bildats av ett antal olika skäl. I vissa stater styrs fackföreningar av lagarna i de enskilda staterna. Vissa stater har separata regler för fackföreningar som företräder människor inom deras stat. National Labor Relations Act reglerar fackföreningar i hela landet, så lagarna i en viss stat är vanligtvis inte relevanta för dem som vill bli medlemmar i en sådan union.

Förmåner för medlemmar

I andra fall finns det ingen direkt regel om att en union måste bildas för att fungera i en viss bransch. Om du funderar på att starta upp en fackförening i din stat, kan du överväga att ta sig tid att undersöka vad som finns där först. I många fall kan detta göras med hjälp av en advokat, och när du har hittat en bra, kommer de att kunna berätta alla detaljer om vad du behöver göra för att få en ny union som inrättats i din stat. Som nämnts finns det många fördelar med att gå med i fackföreningar i allmänhet. Många av dessa fördelar är till nytta för både arbetsgivare och anställda. Det finns dock också vissa nackdelar som kan komma med dessa förmåner som är mer relevanta för arbetsgivaren än den anställde, och den senare kommer att vara ämnet för denna artikel.

I många fall kan till exempel en fackförening ha en negativ inverkan på arbetsgivaren om facket beslutar sig för att gå ut i strejk och sitta ut det nuvarande kontraktet. I ett senare fall var United Steelworkers Union inte bara i strejk i flera dagar, men det slutade betala företaget över $ 3 miljoner värde av tillbaka lön, och skadestånd. Detta är en mycket stor sak, särskilt eftersom företaget faktiskt förlorat en stor summa pengar på grund av strejken och nu måste betala för dessa skador innan det någonsin kan betalas ut igen. Det finns till och med tillfällen då en fackförening kan ha en negativ inverkan på arbetsgivaren i form av dess förmåga att förhandla om löner och förmåner. Om facket inte har tillräckligt med röster för att vinna ett kontrakt, då kan det sluta med att få avskurna helt och hållet. Många arbetsgivare har varit kända för att gå igenom hela sin arbetskraft bara för att se till att facket inte vinner förhandlingarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *